Flyttstädning Skellefteå

Vad kostar en flyttstädning?

Flyttstädning är en viktig del av flytten och det är naturligt att man undrar vad det kan kosta. I den här artikeln ska vi titta närmare på vad en flyttstädning kostar, inklusive kvadratmeterpris och timpris. Denna artikel kan du använda oavsett om du bokar med oss på Flyttstädning Skellefteå eller med något annat företag!

Faktorer som påverkar priset på flyttstädning

Priset för en flyttstädning kan variera beroende på flera faktorer. Några av de vanligaste faktorerna är:

 • Storleken på bostaden
  Större bostäder tar längre tid att städa och kräver mer arbetskraft, vilket ökar kostnaden.
 • Antalet rum
  Ju fler rum som behöver städas, desto mer arbete krävs och desto högre blir priset.
 • Skicket på bostaden
  Om bostaden är mycket smutsig eller har mycket skräp kan det ta längre tid att städa och kosta mer.
 • Tjänster som ingår
  Priset kan variera beroende på vilka tjänster som ingår i flyttstädningen, till exempel fönsterputsning, ugn- och kylskåpsrengöring

Kvadratmeterpris eller per timme?

Flyttstädningen kan ersättas på två olika sätt: antingen som ett kvadratmeterpris eller som ett timpris.

Kvadratmeterpris: Detta innebär att du betalar en fast summa för varje kvadratmeter som ska städas. I Skellefteå kan kvadratmeterpriset för flyttstädning ligga mellan 25-40 SEK per kvadratmeter, beroende på städföretaget och de tjänster som ingår.

Timpris: Om flyttstädningen faktureras per timme betalar du för den tid det tar att städa bostaden. Timpriset varierar också mellan olika företag och kan ligga mellan 200-400 SEK per timme.

Flyttstädning Skellefteå prismodell Vad kan du förvänta dig?

Om du bor i Skellefteå och undrar vad en flyttstädning kan kosta, kommer priserna sannolikt att ligga inom de intervaller som nämnts ovan. För att få en mer exakt uppskattning rekommenderas det att kontakta flera städföretag för att jämföra priser och tjänster.

Det är också bra att veta att många städfirmor i Skellefteå erbjuder fasta priser baserat på bostadens storlek. Detta kan vara en bra lösning för dig som vill veta exakt vad det kommer att kosta innan arbetet påbörjas.

Spara pengar på flyttstädning

För att se till att du får ett bra pris kan vi rekommendera dig att göra följande:

 • Jämför priser:
  Som nämnt tidigare, jämför priser från olika städföretag innan du bestämmer dig. Det kan hjälpa dig att hitta det bästa priset för just dina behov.
 • Planera i förväg:
  Genom att planera din flyttstädning i god tid kan du ibland få bättre priser eftersom städföretagen ofta uppskattar att ha förbokningar.

RUT-avdrag: Kom ihåg att du kan använda RUT-avdraget för flyttstädning, vilket innebär att du får en skattereduktion på 50% av arbetskostnaden (upp till ett visst belopp).

Att tänka på vid val av Städfirma Skellefteå

När du letar efter den bästa städfirman i Skellefteå för din flyttstädning finns det några saker du bör tänka på:

 • Kvalitet: Läs recensioner och be om referenser för att säkerställa att företaget har en god kvalitet på sina tjänster. Tål att tänkas på är att läsa recensioner på flera ställen för att få en klar bild, då det kan skilja sig mycket beroende på användare på gott och ont.
 • Garanti: Vid en flyttstädning ska alltid en garanti ingå för dig som kund. Olika företag varierar i hur bra garantin är och hur länge den gäller, jämför gärna detta mellan de olika städfirmorna.
 • Miljövänlighet: Om du värdesätter miljön, leta efter ett företag som använder miljövänliga städprodukter och kvalitetstänk.

Summa summarum:

Att veta vad en flyttstädning kostar kan hjälpa dig att budgetera och planera din flytt på bästa sätt.

I Skellefteå kan du förvänta dig att betala mellan 25-50 SEK per kvadratmeter eller 200-400 SEK per timme, beroende på vilket städföretag du väljer. Kom ihåg att jämföra priser och tänka på kvalitet, garanti och miljövänlighet när du väljer ditt flyttstädningsföretag. Och glöm inte att utnyttja RUT-avdraget för att spara pengar på din flyttstädning!

Givetvis föreslår vi att du väljer oss på Flyttstädning Skellefteå när du bokar din flyttstädning 🙂 Välkommen att ta kontakt!